Mădălin Hodor, cercetător CNSAS, susține că jurnalistul Mirel Curea, prim redactor- șef al „Evenimentului zilei” este foarte probabil să fi fost ”persoană de sprijin” sau ”rezident” al serviciului secret al Ministerului de Interne de după 1990, celebra UM 0215 (Doi ș’un sfert).

Totul a pornit de la o postare pe Facebook a jurnalistului Mirel Curea în care acesta povestea cum i-a dat recomandări unui coleg de la ”Evenimentul zilei”, care dorea să se angajeze în cadrul UM 0215.

În replică, cercetătorul CNSAS Mădălin Hodor, cel care a deconspirat faptul că Ion Cristoiu apărea în documentele Securității cu numele conspirativ ”Coroiu”, a interpretat postarea lui Mirel Curea drept un autodenunț. Din acest motiv, Hodor a fost dat în judecată de Cristoiu, care a pierdut procesul în primă instanță.

”Citesc că băiatul ăla de la EVZ, Curea, s-a supărat pe nu știu ce fost coleg și a scris despre el că ar fi fost recrutat de 0215. Cică el i-a dat recomandări.

Nu stiu cum mai funcționează UM-urile prin presa noastră, dar cumva asta înseamnă că nenea Curea ăsta tocmai a spus cu subiect și predicat că 0215 recruta direct din redacția EVZ.

mai mult la   newsweek.ro


Descoperă mai multe la Jurnalistul Romania ⓜ mapamond media

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.