Radu Hossu, jurnalist , activist, macoveist

0
4313

Radu Hossu

Când a început războiul și am început și eu rezumatele eram urmărit de 5700 de oameni care mă „știau” destul de bine. Acum sunt urmărit de 20500, deci 15.000 de oameni care încă nu știu totuși cine sunt și cu ce mă ocup.
Cred că ar fi timpul să ne cunoaștem. Așadar mă voi prezenta, în fața voastră cu bune și cu (ceea ce poate unii vor considera) rele:
Sunt Radu Hossu, am imediat 36 de ani din Brașov, student la Științe Politice la Universitatea Babes-Bolyai (anul 3) și până acum 2 ani mă ocupam cu digital marketing. Între timp am ajuns ceea ce s-ar numi consultant politic.
Până în 2020 august am fost activist civic și printre altele:
– 2015. Am organizat protestele de la Colectiv din Brașov în urma tragediei din Clubul Colectiv pentru a cere demisia guvernului Ponta.
– 2017-2018. Am organizat la Brașov alături de o mână de oameni protestele împotriva OUG13 și împotriva legilor justiției.
– 2017. Am creat grupul Brașovul Civic, un grup civic de răspuns rapid în fața a ceea ce atunci numeam „asaltul asupra statului de drept”
-2017-2019 am fost invitat ca analist politic la diferite televiziuni locale și naționale. De la Digi24 MixTv la RealitateaTV.
– 2018-2019 am fost onorat să ocup funcția de Presedinte al Asociației Pro Democrația Brașov (a nu se confunda cu partidul Pro Romania lui Ponta).
Urmăresc politica națională și internațională de când eram mic și tata îmi citea din ziarele vremii atunci când ajungea acasă de la răposata fabrică Tractorul Brașov. De atunci știu de Octav Cozmâncă, Oliviu Gherman, Culiță Tărâță, Triță Făniță, Mona Muscă sau Gavril Dejeu, printre alții.
La 18 ani am fost „racolat” în tineretul PD-L ca să-i fac campanie lui Traian Băsescu. Am lipit afișe și la final am strigat „Țineți minte trei cuvinte: Traian Băsescu Președinte”. Provenind dintr-o familie săracă, a trebuit să mă angajez și nu am mai avut timp să activez politic în cadrul partidului. Prin urmare, experiența a fost de 3 luni.
În 2012 am intrat în Tineretul Național Liberal și mi-am dat demisia între Turul 1 și 2 de la alegerile Prezidențiale din 2014, votând în primul tur cu Monica Macovei.
La începutul lui 2020 mi-am întrerupt cursurile de la facultate pentru a pune umărul la campania de la alegerile locale. Am elaborat mai multe strategii (cea mai importantă alături de un prieten) succesive de campanie pentru actualul primar al Brașovului, Allen Coliban. În august 2020 am intrat în USR, unde actualmente coordonez departamentul de comunicare al filialei Brașov.
–-
Dacă ați ajuns să citiți până aici, atunci cred că v-ati făcut deja o idee dacă veți continua sau nu să mă urmăriți. Dacă nu doriți să o mai faceți, cel mai bine și mai lipsit de efort pentru toată lumea este să folosiți butonul de unfollow și unfriend.
După cum am demonstrat în aceste zile, rezumatele și ideile mele legate de ceea ce se întâmplă în Ucraina și războiul informațional în care ne aflăm nu au legătură cu partizanatul meu asumat. Voi continua să scriu rezumatele și ceea ce se întâmplă cu războiul informațional se la noi atâta timp cât războiul va fi de actualitate și cât timp ceea ce scriu va fi de interes pentru voi, cei care mă urmăriți.
P.S. Consider că nu toți politicienii sunt la fel, că politica este esențială, corupția este poate cel mai mare dușman al nostru (alături de demagogie și naționalism), că există oameni buni în aproape toate partidele și cel mai important: România nu va înainta fără instituții puternice și independente.
Bine v-am găsit!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.