Radu Mihaiu : Cum poate o cafenea să schimbe un cartier?

0
168
După o judecată standard, Boiler Coffee este o cafenea care ar fi trebuit să eșueze. Au închiriat spațiul chiar înainte de pandemie, în 2020. Au urmat 2 ani de restricții, în care industria HoReCa a suferit teribil.
Pentru orice cafenea la început de drum, restricțiile sanitare ar fi putut să însemne limitarea pierderilor și închiderea cât mai rapidă.
Câțiva oameni încăpățânați însă au crezut în puterea lor de a coagula comunitatea și nu au renunțat. Au făcut pitch-uri până când au găsit un investitor care a crezut în povestea lor și i-a sprijinit.
Și în 3 ani de zile, la intersecția dintre Mihai Bravu și Nicolae Slăniceanu, Boiler Coffee nu mai este doar o cafenea. A început cu oameni din cartier, care se întâlneau dimineața să bea o cafea, înainte să ia metroul.
Apoi, au venit în weekend, să poată sta ceva mai mult.
Apoi au început să vină oameni din alte sectoare, din tot Bucureștiul,”la Boiler”.
Strada s-a schimbat și ea. Nu a rămas un loc de trecere, în drum spre metrou, ci un spațiu al comunității.
Zilele astea, împreună cu Fundația Comunitară, Boiler Coffee a organizat Piazetta, o propunere de regenerare urbană pentru spațiul verde cu băncuțe dintre cafenea și spitalul Gomoiu. Își propun refacerea, cu banii comunității, a unui spațiu din cartier, în așa fel încât acesta să fie mai prietenos cu oamenii.
Deocamdată această propunere se află în fază de dezbatere, puteți merge la Boiler să contribuiți, dacă sunteți interesați.
Așa e când oamenii pun suflet în munca lor: o cafenea nu rămâne o simplă cafenea, devine un vector de schimbare a comunității!
Mulțam fain, Boiler Coffee pentru ceea ce faceți!

 


Descoperă mai multe la Jurnalistul Romania ⓜ mapamond media

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.