Miercuri, în ședința de consiliu, am făcut un mare pas înainte pentru reducerea birocrației și încurajarea antreprenoriatului din industria ospitalității. Noul regulament aprobat de Consiliul Local elimină drumurile inutile pe care antreprenorii trebuiau să le facă la diverse instituții, simplificând în același timp și procedura de verificare.
Atunci când am analizat acest regulament, am început să ne punem diverse întrebări:
De ce să cerem copie după CUI, când putem obţine această informaţie direct de la Registrul comerţului?
De ce să cerem dovada plăţii taxelor locale, când putem afla singuri acest lucru?
De ce să cerem în fiecare an aceleaşi documente, deşi nu s-au schimbat?
Am analizat fiecare document pe care îl cerem la autorizare și am eliminat absolut tot ce nu era absolut necesar. În acest fel, câștigăm de 2 ori: în primul rând, antreprenorul nu mai este cărăuș de hârtii între instituții, în al doilea rând funcționarul nu mai trebuie să verifice că hârtiile acelea nu sunt falsificate (da, au existat cazuri), pentru că le obține direct de la sursă, digital.
În plus, la începutul anului, antreprenorul poate să-și prelungească autorizația cu o simplă declarație că documentele depuse la autorizare sunt în continuare valabile.
Regulamentul adaugă însă și un instrument foarte util pentru acele restaurante și terase certate cu legea: la 3 amenzi primite, autorizația de funcționare poate fi retrasă. Vom folosi acest instrument în special în acele cazuri în care nu se respectă regulile normale de conviețuire (zgomot după ora 22, mizerie șamd).
Sunt convins că acest regulament va fi model pentru multe alte primării!
Descoperă mai multe la Jurnalistul Romania ⓜ mapamond media
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.