„Veselia”, apărut pentru prima dată în anul 1892, ziarul a continuat să vadă lumina tiparului și în perioada interbelică. Formatul mare (A3), cu desene color, pe pagina de deschidere, a devenit îndrăgit, în special pentru textele umoristice în versuri, adresate unor întâmplări reale din țară, sau din afara ei. În primii ani de existență, ziarul apărea săptămânal „în toată țara”, prețul fiind de 5 bani pe exemplar, iar abonamentul anual de 2,60 lei.
Pe lângă diversele publicații politice sau culturale, românii aveau la îndemână, în acele vremuri tulburi, și „foi” umoristice. Unul dintre cele mai îndrăgite titluri era ziarul Veselia.
În anii ’30 apărea o dată pe săptămână, joia, un exemplar costa 50 de bani, iar prețul unui abonament pe un an se ridica la 26 de lei. Aspect deloc de neglijat în epocă, „Veselia” oferea clienților săi inclusiv pagini color. Rubricile care făceau deliciul cititorilor aveau denumiri specifice: „Mofturi”, „Apropouri” sau „Miș-Mișuri”.
Fiecare număr este bogat ilustrat de graficieni foarte cunoscuți ai perioadei precum Guillaume, Rene Gilly, C. Cosco sau Petrescu Găină.
Descoperă mai multe la Jurnalistul Romania ⓜ mapamond media
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.