AcasăComunismAlexandru Mica, fost securist și ambasador al României în Coreea de Nord,...

Alexandru Mica, fost securist și ambasador al României în Coreea de Nord, și-a făcut televiziune

-

Alexandru Mica, 75 de ani, fost ambasador al României în Coreea de Nord în perioada comunismului și fost angajat al Securității, și-a făcut televiziune națională de folclor, scrie Pagina de Media.

Potrivit sursei citate, postul lui Mica, cunoscut și ca interpret de muzică populară, se va numi ”Melos TV”. Acordarea licenței pentru ”Melos TV” a fost votată în unanimitate în ședința Consiului Național al Audiovizualului de miercuri, 16 septembrie. Alexandru Mica a reprezentat România, în perioada comunismului, în capitala Coreei de Nord, imediat după ce a absolvit facultatea, după cum a și declarat în ședința CNA.

După absolvirea facultății, am făcut studii la Phenian, mi-am dat doctoratul, am ajuns profesor universitar, am fost recrutat să mă încadrez în instituție, adică în consiliul securității statului, pentru că aveam aceste studii. Alexandru Mica: ”Am fost inclus în direcția de informații externe a ministerului securității, unde ar fi trebuit să fie incluși oameni cu mare suprafață culturală. Pentru mine a fost un prilej de a mă perfecționa perioada în care am făcut cursuri de spionaj și contraspionaj pentru statul român, dar m-am retras la cerere după”, a mai spus Mica în fața membrilor CNA.

Citeşte întreaga ştire: Alexandru Mica, fost securist și ambasador al României în Coreea de Nord, și-a făcut televiziune


Descoperă mai multe la Jurnalistul Romania ⓜ mapamond media

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Must Read

Descoperă mai multe la Jurnalistul Romania ⓜ mapamond media

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura