Săptămâna aceasta, Kievul va sărbători Ziua Independenței în aceeași zi în care se împlinește o jumătate de an de lupte: 24 august. Momentul este marcat cu o expoziție de tancuri rusești distruse, expuse pe strada principală a capitalei. Speranțele liderului rus de a obține o victorie rapidă s-au năruit demult, iar de negocieri de pace nu poate fi vorba. Ce urmează în Ucraina de acum încolo? se întreabă Shaun Walker, corespondentul „The Guardian”, într-o analiză a celor șase luni de invazie rusă.
[…] În Rusia, groaza inițială față de invazie care trebuie să fi existat în rândul elitelor politice și de afaceri a fost urmată de o recunoaștere a faptului că dinamica relațiilor dintre Rusia și Occident se schimbă definitiv. Confruntați cu o alegere dură, cei mai mulți au ales să tacă sau să se rebranduiască în „patrioți”. Mai jos în lanț, mulți ruși au părăsit țara, fie din motive politice, fie pentru că sancțiunile le-au făcut afacerile imposibile…
Ucrainenii au organizat în centrul Kievului o expoziție cu tancurile rușilor capturate sau distruse

„După șase luni de război, afișarea umilitoare a armamentului rusesc ruginit este un avertisment pentru toți dictatorii despre cum planurile lor pot fi zădărnicite de o națiune liberă și curajoasă”, a comentat Ministerul Apărării din Ucraina.


Descoperă mai multe la Jurnalistul Romania ⓜ mapamond media

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.