Constantin Florescu, judecătorul buzoian care a condamnat jurnaliști la pușcărie cu executare, a fugit de la PSD la PMP pentru a putea candida la Primăria Buzău.

Culmea, în prezența liderului PMP Eugen Tomac, ex-judecătorul pesedist a uitat numele partidului care l-a garantat și propus drept candidat pentru fotoliu de primar.

Pentru faptele sale de vitejie împotriva ziariștilor incomozi de la Buzău, numele lui Constantin Florescu este menționat la loc de cinste în lucrarea „De la post-comunism la pre- tranziție”, realizată de Grupul pentru Dialog Social sub îndrumarea lui Victor Bârsan.

Fraudarea alegerilor, neinteresantă pentru judecător

În anii tulburi de după 1990, ziariștii erau incomozi pentru sistemul care acaparase România. La Buzău, cu ocazia alegerilor locale și generale din anul 1996, jurnaliștii au dezvăluit abuzuri grave ale magistraților buzoieni. Primul, în cursul procesului de numărare a voturilor la Biroul Electoral Central. Al doilea, în momentul tragerii la sorți a componenței Biroului Electoral Centra Buzău.

Potrivit lucrării „De la post-comunism la pre-traniziție”, ziariștii buzoieni au dezvăluit că judecătorul Constantin Florescu a închis ochii la o fraudă electorală. Pe 3 iunie 1996, doi candidați al Partidului Alternativa României, aflați în sediul Biroului Electoral Municipal, au surprins doi membri ai Comisiei Electorale de la Secția nr. 17 în timp ce ștampilau ilegal buletinele de vot.

mai mult la  /newsweek.ro/


Descoperă mai multe la Jurnalistul Romania ⓜ mapamond media

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.