Executivul de la Londra spune frecvent că în abordarea pandemiei de coronavirus se ghidează după știință, dar membrii grupului său consultativ științific, SAGE, sunt un secret, remarcă New York Times. Potrivit ultimelor date oficiale, aproape 140.000 de britanici au fost infectați și peste 18.000 au decedat din cauza Covid-19.

Guvernul britanic se confruntă cu critici pentru modul în care a reacționat la epidemia de coronavirus, în condițiile în care Marea Britanie a intrat în clubul celor mai afectate state din Europa, alăturându-se astfel Italiei și Spaniei. De fiecare dată, însă, Johnson s-a apărat spunând că știința a fost singurul reper luat în considerare. Însă, notează New York Times, problema este că nimeni nu știe despre ce știință ar fi vorba.

Influentul grup consultativ științific pentru situații de urgență al guvernului – cunoscut prin acronimul său liniștitor, SAGE – funcționează ca o cutie neagră virtuală. Lista sa de membri este secretă, reuniunile sale sunt închise, recomandările sale sunt private, iar procesul-verbal al deliberărilor sale este publicat mult mai târziu, uneori niciodată deloc.

Cu toate acestea, oficialii invocă numele SAGE la nesfârșit, fără să explice vreodată cum vine cu sfaturile sale sau chiar cine sunt acești oameni de știință.

mai mult la /universul.net/


Descoperă mai multe la Jurnalistul Romania ⓜ mapamond media

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.