AcasăInternaționalGuvernul de slugi de la Hong Kong închide, la ordinul păpușarilor criminali...

Guvernul de slugi de la Hong Kong închide, la ordinul păpușarilor criminali de la Beijing, agenția non-profit Stand News, cea mai proeminentă publicație pro-democrație rămasă în fosta colonie britanică

-

HONG KONG, 29 Decembrie 2021 – Agentia non-profit Stand News din Hong Kong a fost închisă miercuri dimineata, după ce poliția a percheziționat biroul acesteia, i-a înghețat bunurile și a arestat liderii pentru infracțiuni suspectate de „publicare de materiale periculoase pentru securitatea statului”, în cea mai recentă represiune împotriva mass-mediei orașului.

Stand News, înființată în 2014 ca organizație non-profit, a fost cea mai proeminentă publicație pro-democrație rămasă în Hong Kong, după ce o anchetă de securitate națională a dus anul acesta la închiderea tabloidul Apple Daily si la întemnițarea magnatului Jimmy Lai.

Raidul de astazi al fortelor de securitate din Hong Kong, ridică mai multe îngrijorări cu privire la libertatea presei în fosta colonie britanică, care a revenit la stăpânirea chineză în 1997 cu promisiunea că o gamă largă de drepturi individuale vor fi protejate, au declarat grupurile de „advocacy media”.

„Stand News își oprește acum operațiunile”, a spus publicația pe Facebook, adăugând că toți angajații au fost concediați. Poliția de securitate națională a reținut șapte persoane legate de popularul site de știri, dând o nouă lovitură libertății presei în oraș

立場新聞停止運作公告
警方今早(29 日)拘捕本公司多名高層及前高層人員、帶走多人協助調查,並在立場新聞辦公室檢走多部電腦及部分文件,立場新聞已為涉事人員提供協助。
因應情況,立場新聞即時停止運作,包括網站及所有社交媒體立即停止更新,並將於日內移除。署任總編輯林紹桐已請辭,立場新聞所有員工已即時遣散。
立場新聞前身為主場新聞,於 2014 年 12 月成立、以不牟利原則營運,立足香港主場,《立場》編採方針獨立自主,致力守護民主、人權、自由、法治與公義等香港核心價值,至 2021 年 12 月 29 日停運。
感謝讀者一直支持。
立場新聞

Peste 200 de ofițeri de poliție de securitate națională au fost trimiși pentru a percheziționa birourile din cartierul Kwun Tong ale agenției online, non-profit, la primele ore ale diminetii de miercuri. Șapte persoane au fost, de asemenea, arestate sub suspiciunea de încălcare a „Ordonanței privind crimele din perioada colonială si conspirație pentru a publica informații periculoase”. Cel puțin patru angajați actuali Stand News au fost, de asemenea, reținuți de poliție pentru audieri.

Seful poliției Li, a spus într-o conferință de presă că persoanele arestate dețin „roluri importante în direcția și strategia editorială a companiei”. În timpul raidului la redacție, ofițerii au găsit computere, telefoane mobile și 500.000 de dolari HK în numerar, a spus el, adăugând că au fost emise si alte mandate de arestare.

hongkongfp.com/


Descoperă mai multe la Jurnalistul Romania ⓜ mapamond media

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Must Read

Descoperă mai multe la Jurnalistul Romania ⓜ mapamond media

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura