Ruşii au pierdut echipamente în valoare de aproape un miliard de dolari în timpul ocupaţiei Insulei Şerpilor (Zmiinyi) din Marea Neagră, potrivit publicaţiei Forbes Ucraina.

Astfel, din februarie până în iunie, Armata Rusă a avut pierderi colosale, cea mai grea atât la nivel simbolic cât şi financiar fiind Partea leului, crucişătorul scufundat Moskva, care a costat nu mai puţin de 750 de milioane de dolari.

În plus, armata ucraineană a distrus opt sisteme de rachete ruseşti – Tor, Panţir şi Strela – în valoare de peste 100 de milioane de dolari.

Remorcherul modern Vasili Bekh, în valoare de 25 de milioane de dolari, a fost scufundat de rachetele anti-navă ale Forţelor Armate ucrainene. De asemenea, ambarcaţiunea de debarcare Serna, în valoare de 20 de milioane de dolari, s-a scufundat în apropierea insulei.

În plus, armata ucraineană a distrus cel puţin un elicopter Mi-8, a scos din funcţiune două nave de patrulare Raptor ruseşti şi a avariat o cantitate substanţială de diverse echipamente radar pe care ruşii le instalaseră pe insulă.

mai mult la   /epochtimes-romania.com/


Descoperă mai multe la Jurnalistul Romania ⓜ mapamond media

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.