Jurnalismul adevarat, bibelou de portelan. Anchetele-bomba ale Mirelei Neag “La mintea lui Tetelu”

0
465

Mirela Neag este invitată în cea mai recentă ediție a podcastului „La mintea lui Tetelu”, găzduit de Dragoș Mușat, în care se discută despre: Implicarea Mirelei în Gala Bute, Cazul Colectiv, Jurnalismul actual și alte subiecte interesante.

Mirela Neag este jurnalist de investigație și o știm după semnătura din anchetele legate de Dosarul Rizzi, de Gala Bute, de corupția din sistemul de sănătate care a ieșit la iveală în urmă incendiului de la Colectiv.

De la IMDB, la investigații care au răsturnat sisteme după Colectiv, Mirela Neag, jurnalistă de la Libertatea, a scris, împreună cu colegii ei, istorie.

De ani de zile, o vreme cu discreție desăvârșită, Mirela Neag a semnat, alături de Cătălin Tolontan și de Răzvan Luțac, articole de presă care au semnalat corupția și au dus oameni puternici în fața judecătorilor. Iar această perseverență are în spatele ei o consecvență față de un principiu ce pare, pentru unii, desuet: adevărul cu orice preț.

Lucrurile incredibile pe care le dezvăluie se adeveresc, de obicei, în momentul în care, pe urmele anchetelor ei de presă pășesc procurorii. Că nu acesta este mersul firesc într-o societate sănătoasă, nu prea mai contează. Important este că, datorită ei și a altor foarte puțini jurnaliști, presă este, din nou, luată în serios.

Surse: life.ro, capital.ro, dev.life.ro


Descoperă mai multe la Jurnalistul Romania ⓜ mapamond media

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.