Trei asociatii atrag atentia: „Degradare fara precedent a presei din Romania”. Banii de la PSD si PNL produc cenzura

0
413

Asociatia Group 4 Media Freedom & Democracy (care editeaza g4media.ro), Freedom House si Expert Forum acuza „degradarea fara precedent a peisajului mediatic din Romania” in urma contractelor de publicitate pe care PSD si PNL le-a incheiat cu majoritatea televiziunilor si publicatiilor centrale.

„Marile redactii cenzureaza tot mai frecvent subiecte de interes public major, falsificand prin omisiune agenda editoriala.

S-a ajuns pana acolo incat, la o recenta conferinta de presa pe o tema de maxima actualitate, cum ar fi achizitii publice controversate in valoare de zeci milioane de lei, sa fie prezenti doar trei jurnalisti.

Nu este prima data cand subiecte importante pentru societate sunt fie total ignorate, fie minimalizate sau ridiculizate.

La fel s-a intamplat in cazul legii avertizorului public, legilor sigurantei, acuzatiilor de plagiat la adresa unor inalti demnitari sau in cazul tentativelor de a intari controlul asupra justitiei prin modificarea legilor aflate in dezbatere parlamentara.

 

Trei asociatii atrag atentia: „Degradare fara precedent a presei din Romania”. Banii de la PSD si PNL produc cenzura


Descoperă mai multe la Jurnalistul Romania ⓜ mapamond media

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.