*Construcția situată în districtul Yenibosna din Istanbul a fost proiectată și construită special pentru ziar în 2005, însă a fost confiscată de guvern la 4 martie 2016 pentru presupusa afiliere cu mișcarea Gülen.

*Zeci de jurnaliști ai cotidianului Zaman au fost puși după gratii după puciul eșuat.

*Guvernul a închis aproximativ 200 organe de media, inclusiv agenții kurde de știri și ziare.

Turcia a transformat sediul central al ziarului Zaman, confiscat de guvern în 2016, într-o clădire judecătorească, potrivit Turkish Minute.

Cu toate că proprietarul a depus un dosar la ICSID, o instituție internațională de arbitraj care furnizează soluționarea litigiilor legale și conciliere între investitorii internaționali, guvernul turc a transformat-o într-o clădire pentru judecătorie.

O companie din Belgia, numită Cascade Investment NV, care revendică proprietatea asupra clădirii a susținut că sediul central din Zaman era deținut de Cihan Medya Dağıtım AȘ, din care era acționar și că compania a fost confiscată ilegal de Turcia.

La începutul anului 2015, Cascade Investment NV a cumpărat acțiunile Cihan Medya Dağıtım AȘ, care deținea clădirile și fabricile de imprimare ale Zamanului.

Construcția situată în districtul Yenibosna din Istanbul a fost proiectată și construită special pentru ziar în 2005, însă a fost confiscată de guvern la 4 martie 2016 pentru presupusa afiliere cu mișcarea Gülen.

Zeci de jurnaliști ai cotidianului Zaman au fost puși după gratii după puciul eșuat.De asemenea, guvernul a închis aproximativ 200 organe de media, inclusiv agenții kurde de știri și ziare.

mai mult la  /zaman.ro/


Descoperă mai multe la Jurnalistul Romania ⓜ mapamond media

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.