Anarhia care a pus stăpânire pe Statele Unite ale Americii, după uciderea prin asfixiere a afro-americanului George Floyd (46 de ani) de către patru polițiști demenți, a cunoscut episoade critice, revoltătoare, dar și spectaculoase sau inedite.

O noutate a acestor proteste o constituie violența generalizată împotriva jurnaliștilor. De la polițiști la protestatari, toată lumea și-a găsit „inamicul” ideal în echipele de televiziune. O echipă a CNN a fost arestată în direct, iar sediul principalei televiziuni anti-Trump a fost atacat și vandalizat.

O jurnalistă a orbit după ce a fost atacată de poliție

O jurnalistă a orbit pe viaţă, după ce a fost atacată de poliţia americană. Zeci de reporteri au fost răniţi, deşi s-au legitimat.

„Atacurile asupra jurnaliştilor şi echipelor de firmare arată o lipsă profundă de respect față de categoriile profesionale care încearcă să-şi facă meseria şi să documenteze un eveniment crucial. Aceste exerciţii de intimidare sunt de neacceptat”, a spus Carlos Martines de la Serna, directorul Comitetului de Protecţie a Jurnaliştilor.

mai mult la  /ziaristii.com/


Descoperă mai multe la Jurnalistul Romania ⓜ mapamond media

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.