170 de primari, viceprimari și consilieri USR din toată țara au fost prezenți weekend-ul trecut la Cluj pentru a face schimb de bune practici

0
185
170 de primari, viceprimari și consilieri USR din toată țara au fost prezenți weekend-ul trecut la Cluj pentru a face schimb de bune practici.  Cum arata USR la Primarie?
Bacau – un certificat de urbanism se obține în 3 zile, iar o autorizație de construire în 7. Fără șpagă, fără pile, fără a vorbi cu primarul, procesul fiind complet digitalizat. Bacău este și primul municipiu din România recunoscut la nivel european ca Oraș Prietenos cu Familiile. Asta înseamnă standarde ridicate de dotare a școlilor, de amenajare a locurilor de joacă sau măsuri sociale pentru familiile cu mai mulți copii, după cum a explicat Lucian Daniel Stanciu Viziteu.
Victoria – în doi ani, în orășelul de la poalele Făgărașului, au intrat mai mulți bani europeni decât în 35 de ani la un loc. Camelia Bertea a reușit să redeschidă și modernizeze un spital abandonat în 2011, să închidă vechea rampă de gunoi a orașului și să obțină fonduri pentru construirea de locuințe dedicate tinerilor.
Brasov – viceprimărița Flavia Boghiu ne-a spus că la Brașov urbanismul este complet depolitizat, iar în ședințele CTATU vorbesc doar specialiștii. În plus, dacă acum 2 ani ședințele de consiliu erau urmărite de 20 de cetățeni, în prezent sunt ședințe la care se uită și 2000 de brașoveni sau chiar participă cu sutele pentru a susține proiectele primarului Allen Coliban în fața unei majorități ostile PNL-PSD în Consiliu.
Bucuresti Sectorul 2- nu am văzut primar mai preocupat de cum arată viața în cartiere ca Radu Mihaiu. Începând de la parcuri, până la alei și spații verzi dintre blocuri, parcări sau trotuare din jurul școlilor, nimic nu este prea mărunt pentru a intra în atenția Primăriei. Dacă vreți să vedeți cum se schimbă fața unei comunități atunci când primarul își petrece mai mult timp pe străzile orașului decât în birou, vă invit să urmăriți pagina lui Radu.
Așa arată când primarii sunt, cu adevărat, în slujba comunității. Așa arată respectul pentru cetățean. Așa arată schimbarea.
Nu e ușor, lucrurile nu se schimbă peste noapte și nu ies întotdeauna așa cum ne-am dorit. Însă nicicând nu am fost mai convinsă că merită să te implici în politică și mai mândră de colegii mei.
#usr #usrlaprimărie #consiliullocal #clujnapoca

Descoperă mai multe la Jurnalistul Romania ⓜ mapamond media

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.