Organizaţia Naţiunilor Unite a anunţat că anchetatorii săi au ajuns la concluzia că Rusia a comis crime de război în Ucraina, inclusiv bombardamente asupra zonelor civile, numeroase execuţii, tortură şi violenţe sexuale îngrozitoare.

Ce au descoperit anchetatorii ONU

Erik Mose a afirmat că echipa a fost deosebit de „impresionată de numărul mare de execuţii în zonele pe care le-am vizitat” şi de „semnele vizibile ale execuţiilor pe corpuri, cum ar fi mâinile legate la spate, răni prin împuşcare în cap şi gâturi tăiate”.

Oficialul a explicat că anchetatorii au investigat astfel de decese în 16 oraşe şi aşezări şi că au primit acuzaţii credibile cu privire la multe alte cazuri pe care Comisia le documentează.

În aşezările Bucea, Hostomel şi Borodianka, ocupate aproximativ o lună de trupele ruse, anchetatorii ucraineni au găsit zeci de gropi comune în care fuseseră îngropate cadavrele civililor, torturaţi şi ucişi.

Unele dintre victime le-au povestit anchetatorilor că au fost transferate în Rusia şi ţinute săptămâni întregi în închisori. Altele au „dispărut” în urma unor astfel de transferuri.

„Interlocutorii au descris bătăi, şocuri electrice şi nuditate forţată, precum şi alte tipuri de încălcări în astfel de centre de detenţie”, a declarat Erik Mose.

/epochtimes-romania.com/news/


Descoperă mai multe la Jurnalistul Romania ⓜ mapamond media

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.