Fotoreporterul șef al agenției de știri Reuters a fost ucis în Afganistan

0
772

Fotoreporterul Reuters, Danish Siddiqui, a fost ucis vineri în timp ce acoperea o confruntare între forțele de securitate afgane și luptătorii talibani în apropierea unui punct de frontieră cu Pakistanul, a transmis un comandant al forțelor de securitate afgane, potrivit Reuters.

Forțele speciale afgane s-au luptat pentru a recupera zona principală a pieței Spin Boldak din orașul cu același nume situat în sudul provinciei Kandahar, atunci când jurnalistul Siddiqui și un ofițer afgan au fost uciși în ceea ce autoritățile afgane au descris drept un schimb de focuri.

Siddiqui a fost încorporat în calitate de jurnalist care asistă forțele de securitate afgane pe teren la începutul acestei săptămâni. Acesta a relatat despre luptele dintre comandanții afgani și luptătorii talibani.

www.digi24.ro/stiri/


A murit Danish Siddiqui, ucis astăzi în Afganistan, în timp ce documenta atacurile recente ale talibanilor.

Sunt asemenea vești descurajante care îți reamintesc brutal ce înseamnă jurnalismul și ce distanță imposibil de comprimat este între un astfel de om și paraziții aciuiați prin redacții ori studiouri de televiziuni, nedemni de legitimația cu însemnele presei.

Danish Siddiqui avea 40 de ani.
Răvășitoarele lui reportaje din Birmania, din Pakistan, din spitalele Indiei au forța crudă a adevărului istoric.

शांति से आराम करें


Descoperă mai multe la Jurnalistul Romania ⓜ mapamond media

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.