Mădălin Hodor, despre securiștii de ieri, activi și azi. Ion Cristoiu și Cornel Nistorescu turnatori cu acte

Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS) a ținut ascunsă 11 ani lista cu cele 200 de nume de istorici și jurnaliști care au acționat ca agenți de influență ai regimului comunist, arată Mădălin Hodor, în cadrul emisiunii Newsweek LIVE.

0
1014

Printre aceștia s-au numărat Ioan Aurel Pop, actualul președinte al Academiei Române, istoricul Lucian Boia, jurnaliștii Ion Cristoiu și Cornel Nistorescu, și multe alte nume importante, active și astăzi.

Săptămâna trecută, Mădălin Hodor a câștigat definitv procesul pe care i l-a intentat Ion Cristoiu. Istoricul a dezvăluit, într-un interviu pentru Newsweek România, că numele de cod al acestuia a fost „Coroiu” și a prezentat documente ale colaborării jurnalistului cu Securitatea.

Mădălin Hodor vorbește, în cadrul emisiunii Newsweek LIVE, despre contextul în care a găsit lista celor 200 de colaboratori, despre tăcerea de 11 ani a CNSAS, dar și de ce nu i-au dat dreptate judecătorii lui Ion Cristoiu.

Emisiunea este transmisă pe www.newsweek.ro, pe pagina de Facebook Newsweek România și pe canalul de Youtube al revistei.


Descoperă mai multe la Jurnalistul Romania ⓜ mapamond media

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.