Ex-consilierul prezidențial Iulian Chifu a semnat o carte împreună cu un putinist dat afară de la Universitatea Uppsala pentru propagandă pro-Kremlin: „E un vechi prieten”

  0
  113

  Fostul consilier prezidențial pe probleme de securitate Iulian Chifu a semnat o carte împreună cu un profesor putinist, Greg Simons, care a fost, de altfel, și dat afară de la Universitatea Uppsala, din Suedia, pentru propagandă pro-Kremlin. Confruntat cu acest gest, Chifu s-a justificat spunând că-i pare rău, dar coautorul la volumul „Rethinking Warfare in the 21st Century” („Regândirea războiului în Secolul al XXI-lea”) este un vechi prieten de-al său.

  Cazul a fost semnalat de Anton Șehovțov, directorul Centrului pentru Integritate Democratică și editorialist la EUObserver. Acesta a scris pe conturile sale de Facebook și Twitter: „Surprins să văd că Iulian Chifu face echipă, pentru cartea «Rethinking Warfare in the 21st Century» scrisă în parteneriat, cu un academician pro-Putin și pro-Assad care a fost dat afară de la Universitatea Uppsala pentru activismul său pro-Kremlin”.

  Pe Facebook, Iulian Chifu a răspuns în engleză: „Îmi pare rău, Anton. Este un vechi prieten și este vorba de o carte academică. A acceptat capitolele mele ca autor în lista de interdicție a Rusiei și textele sale sunt preluări academice corecte. Nu puteam să-l etichetez în acest fel pe Greg Simons și nici pe Cambridge University Press, care a acceptat cartea noastră. Dar vă respect poziția”.

   

  https://ziaristii.com/ex-consilierul-prezidential-iulian-chifu-semnat-o-carte-impreuna-cu-un-putinist-dat-afara-de-la-universitatea-uppsala-pentru-propaganda-pro-kremlin-e-un-vechi-prieten/

   


  Descoperă mai multe la Jurnalistul Romania ⓜ mapamond media

  Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.